Osaavat verkostot-hankeväki tapasi Tampereella 31.5. projektitapaamisen merkeissä. Paikalla oli väkeä Kouvolasta, Tampereelta ja Helsingistä. Kuulimme ajankohtaisia kuulumisia osahankkeiden toiminnasta. Tämä kevät on ollut lähinnä toiminnan suunnittelua ja yhteistyöverkostojen luomista. Oli hienoa kuulla, että Kouvolassa ja Helsingissä on saatu jo paljon aikaan.

Kouvolan pääkirjastossa on jo tila varattu Kaupunkitoimistoa varten. Tila on näkyvällä paikalla heti sisääntulon vieressä. Tilan remontointi ja virittäminen kaupunkitoimistolle sopivaksi on aloitettu Myös yhteistyötä kaupungin elinkeinotoimen ja Kouvola Innovation Oy:n ja Mediamajan kanssa ollaan saatu viriteltyä.

Helsingissä Myllypuron ja Viikin kirjastojen kanssa on tehty suunnitelmia erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.Mylypurossa skeittivideopaja käynnistyy nyt kesäkuussa.

Mediamajalaiset ovat vierailleet Helsingissä kertomassa kokemuksiaan Mediamajan käynnistämisestä Kouvolassa. Se on vertaisoppimista parhaimmillaan.

Kuulimme myös Tukholman matkan kuulumisia. Helsingin ja Kouvolan projektityöntekijät vierailivat Tukholman kirjastoissa ja kävivät hakemassa sieltä virikkeitä.

Ensi syksynä aloitamme hankkeen koulutukset. Koulutusten aiheina tulevat olemaan ainakin digitarinat, medialukutaito, videokameran käyttö, palveluiden konseptointi jne. Tavoitteena on toteuttaa konkreettista hands-on koulutusta, joka antaa osallistujille työvälineitä uudistua omassa työssään ja kehittää oman kirjaston tarjoamia palveluita. Pysyä ajassa kiinni.

Syksyllä teemme myös joitakin Avaa tila-kokeiluja, niistä lisää myöhemmin.

http://osaavat.org/tuotte/

Tuotteistamisseminaari Tampereella

Aktiivi-hanke järjestää Tuotteistamisworkshopin Tampereella 9.-10.2.2012. Osaavat verkostot on menossa mukana. Nyt on mahdollisuus hioa niitä hyviä ideoita, jotka ovat tällä hetkellä tekstinä hankesuunnitelmassa. Odotuksissa on saada hyviä eväitä mm. Avaa tila-konseptille.

Kirjastokaista kävi tutustumassa Mediamajan toimintaan Kouvolassa.

http://osaavat.org/osaavat-verkostot-hanke-on-kaynnistynyt/

Osaavat verkostot -hanke on käynnistynyt

Osaavat verkosto on Helsingin ja Kouvolan kaupunginkirjastojen ja Tampereen yliopiston Informaatiotieteiden yksikön yhteinen hanke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *