Osaavat verkostot -hanke ja Myllypuron mediakirjasto osallistuivat 22.8.2012 Liikuntamyllyssä järjestettyyn Fun Action -syystapahtumaan. Mukana oli noin 900 yläasteikäistä kahdesta koulusta: Vartiokylän yläaste ja Porolahden peruskoulu. Väkeä oli siis paljon ja meno oli sen mukaista!

Rakensimme tapahtumaan ständin, joka sisälsi valokuvauspisteen, Myllypuron mediakirjaston esittelymateriaalia sekä Osaavat verkostot -hankkeen kyselyn, jolla keräsimme nuorilta mielipiteitä siitä, millaisista tapahtumista he olisivat itse kiinnostuneita. Kyselyyn vastanneet saivat lakut ja kaikkien vastaajien kesken arvottiin muutama palkinto.


Kirjaston ständi ennen tapahtuman alkua.


Ständillä ja kuvauspisteellä kävi kova kuhina koko päivän: kyselylomakkeet täyttyivät, lakut maistuivat ja nuoret ja liikuntaohjaajat jonottivat kuvaukseen. Kuvassa käytettiin kehystä, jossa oli tapahtuman sekä kirjaston mainokset ja kuvattavilla oli mahdollisuus käyttää urheiluaiheista rekvisiittaa – tapahtuman teeman mukaisesti. Kuvattavien nimet kerättiin ylös ja kuva toimitettiin yhdelle heistä sähköpostitse. Nauru raikasi ja salamavalot räpsyivät tiuhaan tahtiin. Kuvauspiste oli varsinainen menestys.

Testikuvat edelliseltä päivältä. Kuvassa vasemmalta: Lauri Immonen (Fun Action -hanke), Lauri Kilpeläinen ja Mika Keijonen (Myllypuron mediakirjasto) ja Anki Mölläri (Osaavat verkostot -hanke).

Kyselyyn saimme yhteensä 173 vastausta, joita tulemme hyödyntämään tulevaa toimintaa suunniteltaessa niin Myllypurossa kuin Viikissa. Vastaavanlaisia kyselyitä on jatkossa suunnitteilla toteuttaa myös alueellisesti, Viikissä tulevana lauantaina 8.9.2012 I Love Pihlis-päivän yhteydessä sekä Myllypurossä lauantaina 22.9.2012 Myllypuro-päivänä. Kyselyiden vastaukset antavat kullanarvoista tietoa hankkeelle, mutta myös laajemmin alueen kirjastoille.

Anki Mölläri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *