Helsingin osahankkeen syksy huipentui 24.10.2012 järjestettyyn RuutiExpoon, jossa kirjaston vuosittainen ständi toteutettiin Osaavat verkostot -hankkeen ja kirjaston nuorisotoimen yhteistyönä. Ruuti on Helsingin opetusviraston ja nuorisoasiainkeskuksen vuonna 2011 perustama nuorten vaikuttamiskanava. Sen puitteissa on järjestetty 2011 lähtien RuutiExpoa, jossa nuorille on tarjolla monenlaisia työpajoja ja vaalikeskusteluja. Lisäksi RuutiExpossa oli tällä kertaa Ruudin ydinryhmän vaalit. Opetustoimen ja nuorisoasiainkeskuksen lisäksi RuutiExpossa on mukana muita kaupungin virastoja toiminnallisilla pisteillään. Vuoden 2012 RuutiExpo järjestettiin Helsingin kaupungintalolla.

RuutiExpo oli loistava paikka päästä keräämään nuorten mielipiteitä hankkeen suunnitelmista. Elokuussa 2012 FunAction-hankkeen syystapahtumassa käynnistetty nuorisokysely päätettiin ottaa mukaan myös RuutiExpoon. Kyselyyn lisättiin uutena kohta, jossa vastaajien joukosta etsittiin osallistujia talven 2012-2013 aikana järjestettävään nuorten ideointi-iltaan. Lisäksi kirjaston pisteellä toteutettiin Pinssiskaba, jossa nuoret pääsivät tekemään omia kantaaottavia pinssejä. Skabaan osallistuvat tekivät siis pinssin, kirjoittivat sen tueksi iskulauseen ja kirjaston työntekijä otti pinsseistä ja iskulausista kuvat. Pinssiskaballa oli kaksi voittajaa: kantaaottavin pinssi ja kaunein pinssi. Kyselyn ja Pinssiskaban lisäksi kirjaston pisteellä näytettiin videotykillä kuvia Osaavat verkostot -hankkeen tapahtumista sekä muista kirjaston nuorille suunnatuista tapahtumista.

Kirjaston piste oli erittäin suosittu, siinä kävi päivän aikana satoja nuoria. Saimme myös RuutiExpon järjestäjiltä paljon kehuja hauskasti toteutetusta ja monipuolisesta pisteestä. Hankkeen nuorisokyselyyn saimme päivän aikana yhteensä 375 vastausta ja 44 vastaajaa oli kiinnostunut osallistumaan nuorten ideointi-iltaan. Kyseinen nuortenilta tullaan toteuttamaan helmikuussa 2013.

Anki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *