Hanke on edennyt toteutuksen puoliväliin, joten oli sopiva aika järjestää työpaja otsikolla Itsearviointi.

Pieni projektiryhmämme kokoontui Tampereelle 31.1. pohtimaan kuinka hyvin olemme hankkeessa tähän mennessä onnistuneet ja olemmeko tehneet hankkeessa niitä asioita, joita hankehakemuksessa olemme luvanneet tehdä. Oli siis itsetutkiskelun aika. Onneksemme saimme itsearvioinnin tekemiseen tukea AktiiviPlus-hankkeelta. Sieltä tuli ammattitaitoinen itsearviointityöpajan vetäjä, joka johdatteli meitä projektityöntekijöitä itsearvioinnin äärelle. Kiitos AktiiviPlussalle ja Jannelle vielä kerran.

Työpaja toteutettiin soveltaen yhteistoiminnallista Goal Oriented Project Planning- menetelmää (GOPP) hankkeen arvioinnissa. GOPP on osallistava työpajamenetelmä, jossa luovan ja systemaattisen työskentelyn avulla voidaan tehdä ongelmakartoitusta, yhteistä ideointia, kehittämis- ja toimintasuunnitelmia sekä arvioida hankkeen toteutusta.

Päivän aikana keskustelimme projektiryhmän kanssa tavoitteista, toimenpiteistä, hyödynsaajista ym. Kaiken kaikkiaan oikein hyvää keskustelua siitä, mitä hankkeessa tavoitellaan ja miten. Totesimme myös, että hankkeessa on saatu jo paljon konkreettista aikaan. Urban Office on avattu Kouvolaan ja Viikissä ja Myllypurossa on ollut paljon erilaisia nuoria osallistavia tapahtumia – siis Mediamajatyyppistä toimintaa.

Tällä hankkeella tavoitellaan näitä asioita:

– Kirjasto toimii yhteisöllisenä tekemisen, itseilmaisun ja oppimisen ympäristönä.
– Osaamisen jakamista ja siirtymistä käytäntöön.
– Lähialueiden aloittelevien ja pienyritysten elinvoimauttaminen.

Tärkeitä asioita. Työpajan antia oli se, että saimme tavoitteita puhuttua auki ja konkretisoitua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *